Hoogste subsidiebudget ooit binnenkort beschikbaar
Vanaf 27 september opent de tweede tender voor de subsidie voor zonnepanelen. Er is in totaal 5 miljard euro beschikbaar voor investeringen in duurzame energie, waaronder zonnepanelen. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Binnen de SDE+ geldt namelijk dat hoe eerder projecten worden aangemeld voor subsidie, hoe groter de kans op subsidie, maar hoe lager het uitgekeerde bedrag.

Wat is de SDE+ regeling?
De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is een subsidieregeling voor organisaties die duurzame energie opwekken: elektriciteit, groen gas en warmte. Ieder jaar wordt de regeling open gesteld. Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Hiermee zet Nederland een grote stap richting het halen van de doelen uit het Energieakkoord om in 2023 16% hernieuwbare energie te produceren.

Hoe werkt de subsidie?
De subsidieregeling verstrekt een exploitatiesubsidie en garandeert voor 15 jaar een vaste opbrengstprijs van de opgewekte elektriciteit. Hiermee kunnen hernieuwbare energieprojecten rendabel worden geƫxploiteerd. Met de subsidieregeling wordt een basisprijs van de opgewekte energie gegarandeerd.

Wanneer indienen?
In 2016 kan er tweemaal worden ingeschreven op de subsidietender. De eerste tender is gesloten, de tweede tender opent 27 september 2016. Voor de tweede tender is een budget van 5 miljard euro beschikbaar. Dit is erg veel, maar kan snel op gaan. Het budget is bedoeld voor windenergie, groen gas en zonnepanelen. Iedere week gaat er een nieuwe tender open met een eigen subsidiebedrag. Het budget wordt eerst aan de aanvragers in de eerste tender toegekend. Dan de tweede en zo verder. De subsidie is verdeeld in de vier tenders, waarbij de subsidie per tender oploopt. Afhankelijk van het moment waarop u aanvraagt loopt de subsidie op van 4,6 eurocent tot 8,4 eurocent per kWh elektriciteit voor PV zonnepanelen.

Zou u ook gebruik willen maken van subsidie, maar zoekt u ondersteuning bij het aanvragen van de SDE+ subsidie voor uw zonnepanelen? Wilt u weten welke zonnepanelen de hoogste opbrengst genereren? Ziet u door de 240 zonnepanelen leveranciers de duurzame marktleiders niet meer? CFP kan u helpen in de aanvraag van subsidie, het ontwerp van de installaties, begeleiding van inkoop, uitvoering en oplevering. Neem contact met ons op middels 055-3555199.