De ABN AMRO-CFP Innovatiedag wordt georganiseerd tijdens de Dutch Green Building Week (DGBW) die elk jaar volledig in het teken staat van duurzaam bouwen, wonen en werken. Jaarlijks organiseert CFP viermaal een Innovatiedag waarbij innovatieve ideeën van bedrijven worden uitgewisseld. Inmiddels hebben hierop meer dan 140 bedrijven hun innovaties kunnen pitchen aan een publiek van zakelijke beslissers.

Thema’s van de innovaties
Tijdens de ABN AMRO-CFP Innovatiedag komen veel verschillende thema’s aan bod zoals het aansturen van assets op afstand, circulaire kantoorinrichting, duurzaam douchen, esthetische zonnepanelen, het delen van energie, energieopslag, interactief bouwen en renoveren, slim beheer en onderhoud van gebouwen. De volgende bedrijven nemen onder andere deel aan de Innovatiedag: Avic, Brink Climate Systems, Condair, Ecovat, LOEK!, Logge Circulair, Powerpeers, Reborn Office, The Playmakers, Triple Solar, Upfallshower, Vabi, Vrijopnaam, Wallvision en Woonconnect.

Deelname aan de ABN AMRO-CFP Innovatiedag is kosteloos en aanmelden kan bij Jessica Vervoort (jvervoort@cfp.nl of 055 – 355 51 99). Het event vindt plaats op woensdag 28 september 2016 van 13.00 – 18.00 uur op het kantoor van hoofdsponsor ABN AMRO aan de Foppingadreef 22 in Amsterdam.  De middag wordt gepresenteerd door Bram Adema, directeur van CFP en Christa Beaufort, Hoofd Business Management & Strategy bij ABN AMRO Facility Management.

“We hebben met elkaar de ambitie om alle gebouwen in Nederland in grote mate duurzaam te maken. Er worden links en rechts hele mooie stappen gezet, maar de verduurzaming gaat langzaam. Er is versnelling nodig. Om te kunnen accelereren, hebben wij innovatie nodig, disruptieve innovatie” aldus Christa Beaufort.

Over Dutch Green Building Week
De zesde jaarlijkse editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) vindt plaats van 26 t/m 30 september 2016 met als thema ‘impact’. De week is in het leven geroepen om alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving in de spotlights te zetten. Jaarlijks komen er meer dan 10.000 bezoekers af op de evenementen die tijdens deze week worden gehouden. DGBW vindt plaats op hetzelfde moment als de World Green Building Week. Gezamenlijk worden de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal.

Over CFP
Corporate Facility Partners (CFP) is het grootste adviesbureau in ons land op het gebied van de verduurzaming van gebouwen en heeft als missie het verduurzamen van bestaande gebouwen. CFP biedt snel inzicht middels software en advies, gegarandeerde resultaten, certificering en monitoring. De activiteiten van CFP hebben invloed op meer dan 100.000 werkplekken in 7 landen.

Klanten zijn o.a. Amsterdam Medisch Centrum, ING Bank, Amaris Zorggroep, Van Gogh Museum, Wereldhave, ABN AMRO, Nuon, SNS Bank, Philips, Rijksvastgoedbedrijf en de Gemeente Rotterdam. Het expertsysteem van CFP is uniek door best practices, kosten en duurzaamheid van meer dan 20.000 gebouwen met totaal 25 miljoen m2.

CFP is marktleider op duurzaamheid in gebouwen met certificeringen volgens GRI, LEED, BREEAM, ISO 14000, ISO 26000, Green Key en EPA-U en werkt op basis van prestatiecontracten en gegarandeerde resultaten.